Instagram overweegt een optie om meer dan één gast toe te voegen aan een live stream op Instagram

Te midden van de COVID-19 maatregelen beleeft livestreaming een wedergeboorte, voor mensen die hun verloren sociale interacties zo goed mogelijk willen vervangen en de realtime inzet van streaming is hiervoor het beste alternatief.

Zo is het gebruik van de videochat-app Zoom sterk gestegen, terwijl ook de videochat-app Houseparty met meerdere deelnemers in opkomst is. Instagram heeft dit ook herkend door de uitrol van de co-watch-functie snel te volgen, waarmee gebruikers hun opgeslagen, gelikete en voorgestelde foto’s / video’s in de app met maximaal zes mensen tegelijk kunnen delen via videochat.

Nu is Instagram misschien op zoek naar een nieuwe zet om tegemoet te komen aan het toegenomen gebruik op dit front.

In een recente Q and A via Instagram Stories merkte Instagram-chef Adam Mosseri op dat ze overwegen capaciteit toe te voegen om met meer mensen tegelijk live te gaan via Instagram Live.

Zoals uitgelegd door Mosseri:

“Op dit moment kun je maar met één andere persoon tegelijk live gaan. We kijken of we dat kunnen uitbreiden, maar het is niet duidelijk of dit het meest dringende is dat we aan Live kunnen toevoegen. In plaats van stabiliteit te verhogen of meer functies toe te voegen.”

Het zou ook nuttig zijn om Instagram Live aan het web toe te voegen, maar het aanbieden van streaming met meerdere deelnemers binnen Instagram Live kan een grote toevoeging zijn als Instagram het een haalbare optie zou vinden.

Dat is een groot ‘als’ – het probleem met het toevoegen van streaming met meerdere deelnemers is dat het duur is, zowel in termen van video-overdrachtssnelheden als gegevensbelasting, waardoor de vraag naar de systemen van de hosting-app toeneemt. Multi-streaming-app Blab ontdekte dit ook, wat er uiteindelijk toe leidde dat het werd afgesloten. Als je groepen mensen in staat stelt om video in realtime in één stream te streamen, kan het back-end proces kostbaar zijn. Vooral als je die ene stream beschikbaar maakt om door een breder publiek te worden bekeken dan alleen degenen die aan de video deelnemen.

Videochat is een beetje anders, omdat de stream beperkt is tot een kleiner publiek. Het is de externe kijkcapaciteit die aanzienlijke complexiteit en kosten toevoegt, waardoor het een minder aantrekkelijk vooruitzicht kan worden.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom Facebook eind vorig jaar de optie om met gasten live te streamen heeft verwijderd. Bij het aankondigen van die wijziging merkte Facebook op dat:

“We zijn toegewijd aan het bouwen van een echt sociale video-ervaring op Facebook en we evalueren voortdurend de reeks functies die we de community bieden. Het is belangrijk dat we prioriteit geven aan en focussen op ervaringen die de meeste waarde voor de community genereren.”

‘De meeste waarde’ zou erop kunnen wijzen dat het een dure optie is om te faciliteren en aangezien het geen significant gebruik ziet, kon Facebook het niet langer rechtvaardigen om het te ondersteunen.

(Totaal 63 keer bekeken, 1 keer bekeken vandaag)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *