Instagram test een nieuwe optie voor videoreactie IGTV

Instagram lijkt te proberen een TikTok-stijl videoreactie-optie voor IGTV toe te voegen. Een nieuwe optie ‘Videoreacties’ die makers van IGTV in staat zou stellen kijkers op hun inhoud te reageren met eigen video’s. 

Zoals je kunt zien in bovenstaand voorbeeld, gepost door reverse engineering-expert Jane Manchun Wong, is er een nieuwe optie ‘Videoreacties’ ingebouwd in het uploadproces van IGTV, waarmee kijkers, indien actief, met hun eigen videoreactie kunnen reageren.

Dat klinkt, zoals opgemerkt, vergelijkbaar met TikTok’s optie voor videoreacties, die een videoreactie overlapt boven de originele videopost, waardoor een andere manier wordt geboden om met clips te werken.

Reacties en Duets zijn een belangrijk onderdeel van de TikTok-ervaring geworden, waardoor kijkers hun eigen, creatieve reacties op geposte clips kunnen delen.

Instagram hoopt misschien op hetzelfde. En hoewel IGTV nog niet van start is gegaan, kunnen komende updates zoals het genereren van inkomsten met IGTV inhoud meer stimulans zijn voor makers om op het platform te posten, waardoor het een relevantere optie wordt.

Het is moeilijk voor te stellen hoe het precies zou werken in een IGTV-context. Op TikTok maakt de korte aard van TikTok-clips ze perfect voor eenvoudige videoreacties, maar IGTV is gericht op langere inhoud. Dat kan het moeilijker maken om hetzelfde toe te voegen – maar misschien is er een manier voor Instagram om bepaalde delen van IGTV-video’s te presenteren waar mensen op hebben gereageerd?

Misschien, gewoon door het toevoegen van het persoonlijke, visuele karakter van videoreacties, biedt het meer betrokkenheid voor IGTV.

Er is in dit stadium niet veel te zien, maar het zal interessant zijn om te volgen of het wordt uitgerold en wat het voor de app zal betekenen.

We houden je op de hoogte van eventuele vorderingen.

(Totaal 30 keer bekeken, 1 keer bekeken vandaag)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *